Moonstruck Jazz Nights: Van Cuba naar Colombia

September 23, 2023
info
TOBACCO Theater Amsterdam
Music and food
18:00
tot
22:30

Moonstruck Jazz Nights: Van Cuba naar Colombia

De volgende etappe in de reis in Latijns Amerika met Ramon Valle (piano) en Maite Hontelé (trompet) start in Cuba en gaat vervolgens over naar Colombia. In deze editie pakt Maite Hontelé haar trompet weer op na ruim vijf jaar oorverdovende stilte. In de ruim negen jaar ervoor was zij de Koningin van de Salsa in Colombia. Ze was een voorbeeld en inspiratiebron voor vele vrouwen en mannen en toerde met haar band voor grote uitverkochte podia over de hele wereld. Na haar terugkeer in Nederland vertelde Maite haar verhaal hierover in de 2doc documentaire Ademtocht, de vele gevechten van Maite Hontelé

En nu, na vijf jaar, heeft Maite Hontelé onze uitdaging aangenomen om samen met de energieke en charismatische Cubaanse pianist Ramón Valle een intiem en sprankelende muzikale reis aan te gaan van Cuba naar Colombia. Een bijzondere en absoluut niet te missen première op de Moonstruck Jazz Night. Welkom terug Maite!!

Om alvast helemaal in de Colombiaanse sferen te komen is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid om te genieten van een driegangendiner met Colombiaanse touch, gepresenteerd door Michelinster chef Dennis Huwaë.

Programma
17:15 - 18:00 inloop diner (deur sluit om 18:00)
18:00 - 20:00 driegangendiner van Chef Dennis Huwaë
20:00 - 20:30 inloop concert (deur sluit om 20:30)
20:30 - 21:15 1e set concert 
21:15 - 21:45 pauze
21:45 - 22:30 2e set concert
22:30 - sluit na borrel 

‍Ticketlink
Reserveer een kaartje via de volgende link
Diner & Concert: € 80   (Tijdslot 17:15 - sluit)
Concert: € 35   (Tijdslot 20:00 - sluit)

Het diner en het concert vinden plaats in de prachtige theaterzaal van het TOBACCO Theater

Adres
TOBACCO Theater
Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam

Bereikbaarheid
TOBACCO Theater is met het OV, de auto, fiets en te voet uitstekend bereikbaar. Metro- en tramstation en parkeergarage Rokin ligt zelfs op 1 minuut lopen afstand, het Centraal Station op slechts 15 minuten lopen en parkeergarages zijn in overvloed op zeer korte afstand.

Parkeerkaarten nodig? Reserveer dan nu voordelig je parkeerplaats bij Q-park Waterlooplein. Dat is slechts 13 minuutjes romantisch flaneren naar de Nes.

TRAM
Met tram 4 en 14 vanaf Amsterdam Centraal station stapt u uit bij de halte “Rokin”

METRO
De Noord/Zuidlijn vertrekt vanaf station Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal station, hierbij pakt u de metro richting ‘Zuid’. Deze zelfde lijn vertrekt ook vanaf de RAI en Station Zuid, dan neemt u de metro richting ‘Noord’. U stapt wederom uit bij de halte “Rokin”.

AUTO
Parkeerkaarten zijn vooraf af te nemen via de TOBACCO website bij routebeschrijving https://tobaccotheater.nl/contact/routebeschrijving/). Dit gaat om de parkeergarage Q Park Waterlooplein. TOBACCO beschikt op locatie niet meer over parkeerkaarten!

BIO’s (voor de website en socials)

Maite Hontelé

Maite is trompettist en bandleider met hart en ziel en houdt ook enorm van het leven naast het podium. Tussen 2009 en 2018 woonde ze in Colombia. Een decennium waarin ze vijf cd’s uitbracht. De albums Déjame Así en Cuba Linda werden genomineerd voor een Latin Grammy. Cuba Linda won in 2019 een Cubadisco award voor beste internationale album en stond in 2020 op de lijst van genomineerden voor een Edison Jazz/World.

Met haar salsa-band toerde zij over de hele wereld. Ze was een voorbeeld en inspiratiebron voor vele vrouwen die in navolging van haar ook trompet of een ander instrument gingen spelen. 

In 2019 is de indrukwekkende 2doc documentaire Ademtocht, de vele gevechten van Maite Hontelé, in premiere gegaan (Het Uur van de Wolf), waarin ook de keerzijde te zien is wat het met je kan doen als je in Colombia gezien wordt als de Koningin van de Salsa. 

Sinds haar terugkomst naar Nederland was Maite tussen 2019 en 2022 artistiek directeur en programmeur van het wereldmuziekfestival Music Meeting en initiator van Music Meeting All Ears, een online muziekkanaal. Ze is  regelmatig jurylid van diverse Jazz competities, het Prinses Christina jazz concours, Dias Latinos, de  Boy Edgar Prijs en meer.

Een gedreven persoonlijkheid en muzikante die na vijf jaar ‘stilte” de trompet weer oppakt en op de Moonstruck Jazz Night van 23 september voor de allereerste keer weer een concert  zal geven, uitgedaagd door de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle en de Moonstruck Jazz Nights. 

Ramón Valle

Ramon ValleHet andere gezicht van de Cubaanse jazz”, zo wordt de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle al jaren genoemd. Ramón onderscheidt zich door zijn golden touch op de piano en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën. Ramón wordt over de hele wereld geprezen om zijn overdonderende, expressieve pianospel, waarin zijn Cubaanse achtergrond en zijn klassieke scholing sterk aanwezig zijn. Valle speelde op vele prestigieuze festivals als London Jazz, North Sea Jazz, Havana Jazz en Montreux Jazz Festival.
Ramón Valle is mede inspirator van deze Moonstruck Jazz Nights en was eerder te bewonderen in de eerste Moonstruck Jazz Night editie in 2020 met Eric Vloeimans, de Afrikaanse en Spaanse edities in 2022 en in 2023 daagt hij Maite Hontelé en Lilian Vieira uit in de edities Van Cuba naar Colombia en in Brazilian Fever

Ramon presenteerde op Music Meeting in 2022 zijn nieuwste project  'Boundless Forces' waarin latin, klassiek en jazz rimpelloos in elkaar overvloeien. Dat is Ramon Valle in optima forma!

“Ramón’s podiumpresentatie is overweldigend, of het nou is binnen de gelederen van een orkest of bij het leiden van zijn trio. Zijn optredens en podiumpresentatie zijn charismatisch, zijn muziek bedwelmend. Hij is niet langer de ruwe diamant, maar het perfect gesneden juweel.” – Scott H. Thompson, journalist

Check voor meer informatie over Ramon Valle http://ramonvallemusic.com/