Moonstruck Jazz Nights: Spaanse Jazz

September 24, 2022
info
Tobacco Theater
Music and food
17:15
tot
22:30

Voor deze editie van de Moonstruck Jazz Nights zijn Oene van Geel (altviool), Eric Vaarzon Morel (flamenco gitaar) en Ramon Valle (piano) uitgenodigd hun muzikale talent en inspiratie te bundelen voor een onvergetelijke Spaanse Jazz Night. Dit concert zou eerder al in 2020 plaatsvinden maar moest worden verplaatst door de Covid maatregelen. Nu is het eindelijk zover!

Een concertavond waar de zomer weer even terug komt in het theater en het temperament van deze drie muzikanten de temperatuur hoog doet oplopen.  

Oene van Geel en Eric Vaarzon Morel deden eerder al mooie projecten samen waaronder de eerste flamenco-opera “El Greco de Toledo”(2010) die Oene destijds arrangeerde. Ze toerden samen met de voorstelling “Marea”, naar het gelijknamige album.

Eric Vaarzon Morel en Oene van Geel begeven zich beide op een breed muzikaal vlak van geïmproviseerde/jazz/flamenco muziek. De charismatische Ramon Valle (piano), mede inspirator van deze Moonstruck Jazz Nights, voegt op deze Spaanse Jazz Night zijn niet te evenaren Cuban Jazz toe.  Dit wordt weer een compleet spetterend en swingend concert!

Om alvast helemaal in de Spaanse sferen te komen is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid om te genieten van een driegangendiner met Spaans thema, gepresenteerd door Michelinster chef Dennis Huwaë.


Programma
17:15 - 18:00 inloop diner

18:00 - 20:00 driegangendiner van Chef Dennis Huwaë

20:00 - 20:30 inloop concert

20:30 - 21:15 1e set concert  

21:15 - 21:45 pauze

21:45 - 22:30 2e set concert

22:30 - sluit na borrel

We bieden twee soorten tickets aan:

Diner ticket inclusief concert: €67,50,-

Concert Ticket los: €30,-

Het concert vindt plaats in de prachtige theaterzaal van het TOBACCO Theater aan de Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam.

Ticket link:
Reserveer een kaartje via de volgende link: https://eventix.shop/ran4rxqd

Adres:

TOBACCO Theater
Nes 75-87
1012 KD
Amsterdam


Vervoer:

TOBACCO Theater is met het OV, de auto, fiets en te voet uitstekend bereikbaar. Metro- en tramstation en parkeergarage Rokin ligt zelfs op 1 minuut lopen afstand, het Centraal Station op slechts 15 minuten lopen en parkeergarages zijn in overvloed op zeer korte afstand.

Parkeerkaarten nodig? Reserveer dan nu voordelig je  parkeerplaats bij Q-park Waterlooplein. Dat is slechts 13 minuutjes romantisch flaneren naar de Nes.

TRAM
Met tram 4 en 14 vanaf Amsterdam Centraal station stapt u uit bij de halte “Rokin”

METRO
De Noord/Zuidlijn vertrekt vanaf station Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal station, hierbij pakt u de metro richting ‘Zuid’. Deze zelfde lijn vertrekt ook vanaf de RAI en Station Zuid, dan neemt u de metro richting ‘Noord’. U stapt wederom uit bij de halte “Rokin”.

AUTO
Parkeerkaarten zijn vooraf af te nemen via de TOBACCO website bij routebeschrijving https://tobaccotheater.nl/contact/routebeschrijving/). Dit gaat om de parkeergarage Q Park Waterlooplein. TOBACCO beschikt op locatie niet meer over parkeerkaarten!

Bio

Ramon Valle (1964) “Het andere gezicht van de Cubaanse jazz”, zo wordt de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle al jaren genoemd. Ramón onderscheidt zich door zijn golden touch op de piano en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën. Ramón wordt over de hele wereld geprezen om zijn overdonderende, expressieve pianospel, waarin zijn Cubaanse achtergrond en zijn klassieke scholing sterk aanwezig zijn. Valle speelde al op prestigieuze festivals als London Jazz, North Sea Jazz, Havana Jazz en Montreux Jazz. Ramon Valle is mede inspirator van deze Moonstruck Jazz Nights en was al eerder te bewonderen in de Afrikaanse editie van de Moonstruck Jazz Nights.

Ramón Valle groeide op in Havana, Cuba. Zijn liefde voor jazz kon hij alleen uiten door stiekem te improviseren, ter afwisseling van zijn strenge klassieke muziekopleiding.

(1964) is geboren in Holguin, Cuba. Als 7-jarige jongetje begint hij aan zijn klassieke pianostudie en op 20-jarige leeftijd studeert hij cum laude af aan het conservatorium van Havana. Op Cuba speelt Ramón met nationale helden als Silvio Rodriguez, Emiliano Salvador en Santiago Feliu. Ondanks zijn klassieke studie heeft Ramón een ongelofelijke passie voor de jazzmuziek en besluit naar Europa te gaan om daar zijn eigen sound verder te ontwikkelen. Hij vestigt zich in 1997 in Nederland waar vanuit hij met zijn muziek de hele wereld over reist en internationale samenwerkingen aangaat met onder andere Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes.
Maar ook in Nederland zelf vindt Valle meteen aansluiting bij de Nederlandse top zoals Eric Vloeimans, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Benjamin Herman, Martin Fondse, Tania Cross en Ruth Jacott.

“Ramón’s podiumpresentatie is overweldigend, of het nou is binnen de gelederen van een orkest of bij het leiden van zijn trio. Zijn optredens en podiumpresentatie zijn charismatisch, zijn muziek bedwelmend. Hij is niet langer de ruwe diamant, maar het perfect gesneden juweel.” – Scott H. Thompson, journalist

Check voor meer informatie over Ramon Valle http://ramonvallemusic.com/


Oene van Geel – Altviool
Componist/ altviolist Oene van Geel (1973) is een muzikale avonturier. Beïnvloed door jazz, Indiase muziek, kamermuziek en vrije improvisatie, gebruikt hij zijn virtuoze improvisatievaardigheden en zijn compositietalent voor een breed scala aan muzikale activiteiten.

Hij toerde door Europa, het Midden-Oosten, India, Japan, de Verenigde Staten en Canada.

Als speler is hij momenteel actief met de volgende ensembles/ bands:

Estafest, The Nordanians, Haanstra & van Geel, in duo met pianist Philipp Rüttgers, in duo met danseres Miri Lee en in trio met Goda Zukauskaite (dans) en Rob van den Broek (beeldend kunstenaar). Naast het spelen met deze formaties, wordt hij regelmatig uitgenodigd als improviserend gastsolist.

Hij ontving de VPRO Boy Edgar Prijs (2013), de Sena Performers Toonzetters Prijs (2012, met Zapp4), de Kersjes Prijs (2005, met Zapp4), de Deloitte Jazz Award (2002), de Dutch Jazz Competition (2001) en de Jur Muziekprijs Naessens Muziekprijs (2000).


Eric Vaarzon Morel – Flamenco gitaar

Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug, zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee.

Eric, zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Dat was het begin van zijn professionele vorming die hem bracht langs concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland, langs talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers van internationale faam en hem heeft gemaakt tot de authentieke en veelzijdige flamencogitarist, theatermaker en componist die hij nu is.

Volgens HP De Tijd "zijn instrument lijkt bespannen met de snaren van zijn ziel; altijd trouw aan zichzelf gebleven ontroeren zijn energie, eigenzinnige invoelendheid en muzikale schilderingen zijn publiek steeds weer".