Moonstruck Jazz Nights: Sonho Brasileiro

November 25, 2023
info
TOBACCO Theater Amsterdam
Music and food
18:00
tot
22:30

Moonstruck Jazz Night - Sonho Brasileiro - Braziliaanse droom

Een uniek optreden voor deze negende Moonstruck Jazz Night met de energieke en bedwelmende Cubaanse pianist Ramón Valle en de Braziliaanse charismatische zangeres Lilian Vieira.

Zangeres en songwriter Lilian Vieira is geboren en getogen in Teresopolis (Brazilië) en vooral bekend geworden met de Brazilectro formatie Zuco 103, waarmee ze opnieuw over de hele wereld toert. Daarnaast formeerde ze met fantastische musici de Lilian Vieira Grupo waarmee ze diverse theatertournees deed en inmiddels al drie CD's uitgebracht. Ramon Valle, mede inspirator van de Moonstruck Jazz Nights gaat er bij deze editie opnieuw vol in en daagt Lilian uit tot het muzikale uiterste te gaan.

Verwacht een mix van Cubaanse jazz, Braziliaanse originals en waarbij uiteraard onder meer de majestueuze samba ritmes en andere bijzondere Braziliaanse ritmes niet te missen zijn. Ons is verzekerd dat daar zeker geen extra percussionist voor nodig is. Dat komt helemaal goed!

Om alvast helemaal in de Caribische sferen te komen is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid om te genieten van een driegangendiner met Braziliaanse touch, gepresenteerd door Michelinster chef Dennis Huwaë.

Programma
17:15 - 18:00 inloop diner (deur sluit om 18:00)
18:00 - 20:00 driegangendiner van Chef Dennis Huwaë
20:00 - 20:30 inloop concert (deur sluit om 20:30)
20:30 - 21:15 1e set concert 
21:15 - 21:45 pauze
21:45 - 22:30 2e set concert
22:30 - sluit na borrel 

‍Ticketlink
Reserveer een kaartje via de volgende link
Diner & Concert: € 80   (Tijdslot 17:15 - sluit)
Concert: € 35   (Tijdslot 20:00 - sluit)

Het diner en het concert vinden plaats in de prachtige theaterzaal van het TOBACCO Theater

Adres
TOBACCO Theater
Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam

Bereikbaarheid
TOBACCO Theater is met het OV, de auto, fiets en te voet uitstekend bereikbaar. Metro- en tramstation en parkeergarage Rokin ligt zelfs op 1 minuut lopen afstand, het Centraal Station op slechts 15 minuten lopen en parkeergarages zijn in overvloed op zeer korte afstand.

Parkeerkaarten nodig? Reserveer dan nu voordelig je parkeerplaats bij Q-park Waterlooplein. Dat is slechts 13 minuutjes romantisch flaneren naar de Nes.

TRAM
Met tram 4 en 14 vanaf Amsterdam Centraal station stapt u uit bij de halte “Rokin”

METRO
De Noord/Zuidlijn vertrekt vanaf station Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal station, hierbij pakt u de metro richting ‘Zuid’. Deze zelfde lijn vertrekt ook vanaf de RAI en Station Zuid, dan neemt u de metro richting ‘Noord’. U stapt wederom uit bij de halte “Rokin”.

AUTO
Parkeerkaarten zijn vooraf af te nemen via de TOBACCO website bij routebeschrijving https://tobaccotheater.nl/contact/routebeschrijving/). Dit gaat om de parkeergarage Q Park Waterlooplein. TOBACCO beschikt op locatie niet meer over parkeerkaarten

Biografie

Lilian Vieira

Lilian Vieira trad in Brazilië voor het eerst als soliste op met gitarist Gilson Fernandes. Al snel stond ze bekend om haar bijzondere timbre, een heel fijn gehoor, een charismatische podium uitstraling en een knowhow van honderden Braziliaanse liedjes.

Lilian kwam 1989 naar Nederland, en studeerde in 1997 af aan het Rotterdams conservatorium waar ze drummer Stefan Kruger ontmoet. Kruger stelt haar voor aan de Duitse pianist Stefan Schmid. Beiden spelen in onder andere New Cool Collective en SfeQ. Als trio maakten ze in 1998 opnames met de vernieuwende electro Jazz band SfeQ en vormden ze later Zuco 103 die inmiddels meer dan 20 jaar bestaat.

Naast Zuco 103 maakt Lilian vanaf 1994 onderdeel uit van vele verschillende bands (Bacán, Grupo Cariopa, Nomads, Lilian Vieira Grupo ) ontwikkelde soloprojecten, Lilian Vieira´s Samba Soul 70ties trad op als gastsoliste bij Braziliaanse grootheden Roberto Menescal, DJ Marcelinho da Lua en Bossacucanova in Parijs.

Lilian werkte in haar muzikale carrière inmiddels met diverse artiesten variërend van  Rogerio Bicudo, Shirma Rouse, Mdungu, Typhoon, het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza;, Thijs Borsten, North Sea Quartet en Hermine Deurloo en het Millennium Jazz Orchestra, de Johan Willem Friso kapel en met tekstschrijvers Gerard van Kalmthout en Ronald Giphart. 

Ze zong een nummer in voor Boy Edgar prijswinnaar Yuri Honing, maakte een dansvloer hit met DJ D-Rashid en nam de Nederlandstalige Jordaan klassieker 'diep in mijn hart' op met de reggae formatie Jah6. Lilian was onderdeel van de Nomads theatertour met de Curaçaose zangeres Izaline Calister en Julya Lo’ko uit de Molukken en deed een jazz tour met Gideon van Gelder. Kortom, een zeer veelzijdige zangeres!
www.lilianvieira.com Ramón Valle

Ramon ValleHet andere gezicht van de Cubaanse jazz”, zo wordt de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle al jaren genoemd. Ramón onderscheidt zich door zijn golden touch op de piano en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën. Ramón wordt over de hele wereld geprezen om zijn overdonderende, expressieve pianospel, waarin zijn Cubaanse achtergrond en zijn klassieke scholing sterk aanwezig zijn. Valle speelde op vele prestigieuze festivals als London Jazz, North Sea Jazz, Havana Jazz en Montreux Jazz Festival.
Ramón Valle is mede inspirator van deze Moonstruck Jazz Nights en was eerder te bewonderen in de eerste Moonstruck Jazz Night editie in 2020 met Eric Vloeimans, de Afrikaanse en Spaanse edities in 2022 en in 2023 daagt hij Maite Hontelé en Lilian Vieira uit in de edities Van Cuba naar Colombia en in Brazilian Fever

Ramon presenteerde op Music Meeting in 2022 zijn nieuwste project  'Boundless Forces' waarin latin, klassiek en jazz rimpelloos in elkaar overvloeien. Dat is Ramon Valle in optima forma!

“Ramón’s podiumpresentatie is overweldigend, of het nou is binnen de gelederen van een orkest of bij het leiden van zijn trio. Zijn optredens en podiumpresentatie zijn charismatisch, zijn muziek bedwelmend. Hij is niet langer de ruwe diamant, maar het perfect gesneden juweel.” – Scott H. Thompson, journalist

http://ramonvallemusic.com/