Moonstruck Jazz Nights: Gypsy Jazz

May 22, 2022
info
Tobacco Theater
Music and food
16:45
tot
22:00

Moonstruck Jazz Night - Gypsy editie - zondag 22 mei

Deze editie van de Moonstruck Jazz Nights zegt als Gypsy editie voor veel mensen al genoeg. Dit keer nemen de twee Nederlandse topmusici Mozes Rosenberg en Anton Goudsmit de Moonstruck Jazz Night voor hun rekening. Beide gitaristen zetten afzonderlijk al decennia verbluffend goede optredens neer over de hele wereld.

De eigenzinnige gitarist Mozes Rosenberg is uitgegroeid tot een van de grote virtuozen in de Europese gypsy jazz traditie. De Amsterdamse gitarist en componist Anton Goudsmit is een wervelwind van creativiteit, in staat om het publiek te boeien met zijn onweerstaanbare groove en unieke muzikale persoonlijkheid. Never a dull moment!

Anton en Mozes zijn allebei op hun eigen manier buitengewoon virtuoos en ze dagen elkaar dan ook graag uit. Verwacht geen oeverloos gepriegel en spierballenvertoon. Hun spel is frivool, gewaagd, afwisselend en blijft spannend tot de laatste noot.

Om alvast helemaal in de Gypsy sfeer te komen is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid om te genieten van een driegangendiner met Gypsy thema, gepresenteerd door Michelinster chef Dennis Huwaë.

Programma

16:45 - 17:30 inloop diner

17:30 - 19:30 driegangendiner van Chef Dennis Huwaë

19:30 - 20:00 inloop concert

20:00 - 20:45 1e set concert  

20:45 - 21:15 pauze

21:15 - 22::00 2e set concert

22:00- sluit Naborrel

We bieden twee soorten tickets aan:

Diner ticket inclusief concert: €67,50,- (Tijdslot 16:45 - sluit)

Concertticket los: €30,- (Tijdslot 19:30 - sluit)

Het concert vindt plaats in de prachtige theaterzaal van het TOBACCO Theater aan de Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam.

Ticket link:
Reserveer een kaartje via de volgende link: https://eventix.shop/ran4rxqd

Adres:

TOBACCO Theater
Nes 75-87
1012 KD
Amsterdam

Vervoer:

TOBACCO Theater is met het OV, de auto, fiets en te voet uitstekend bereikbaar. Metro- en tramstation en parkeergarage Rokin ligt zelfs op 1 minuut lopen afstand, het Centraal Station op slechts 15 minuten lopen en parkeergarages zijn in overvloed op zeer korte afstand.

Parkeerkaarten nodig? Reserveer dan nu voordelig je  parkeerplaats bij Q-park Waterlooplein. Dat is slechts 13 minuutjes romantisch flaneren naar de Nes.

TRAM
Met tram 4 en 14 vanaf Amsterdam Centraal station stapt u uit bij de halte “Rokin”

METRO
De Noord/Zuidlijn vertrekt vanaf station Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal station, hierbij pakt u de metro richting ‘Zuid’. Deze zelfde lijn vertrekt ook vanaf de RAI en Station Zuid, dan neemt u de metro richting ‘Noord’. U stapt wederom uit bij de halte “Rokin”.

AUTO
Parkeerkaarten zijn vooraf af te nemen via de TOBACCO website bij routebeschrijving https://tobaccotheater.nl/contact/routebeschrijving/). Dit gaat om de parkeergarage Q Park Waterlooplein. TOBACCO beschikt op locatie niet meer over parkeerkaarten!Bio

Anton Goudsmit
De Amsterdamse gitarist en componist Anton Goudsmit is een wervelwind van creativiteit, in staat zijn publiek te verbluffen met zijn unieke en levendige spel.
Door zijn aanstekelijke spel is Anton een drukbezet gitarist. Talloze keren deelde Goudsmit het podium met artiesten als 'the Bad Plus', John Zorn, Roy Hargrove, Tony Allen, 'Los Papines', Jan Akkerman, Stochelo Rosenberg, Rudi Mahall en Han Bennink.
In 2010 ontving Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs. De jury prees hem om zijn veelzijdigheid en het feit dat hij verschillende leeftijdsgroepen weet aan te spreken. In datzelfde jaar ontving hij het Duiveltje, de prijs voor beste Nederlandse popgitarist.
De afgelopen jaren timmerde hij aan de weg als muzikaal leider van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, met zijn eigen 'Ton petit', met de nieuwe souljazz sensatie 'Montis, Goudsmit & Directie' en heeft hij de 'Surf' muziek 'verjazzed' met superband 'BRUUT'!' "  

Never a dull moment!

Mozes Rosenberg
In de familie-albums staat een kleine Mozes Rosenberg met een viool die hij vasthoudt als een gitaar. Hij leerde gitaar spelen van zijn vader Mimer. Van jongs af hoorde Mozes rappe vibrato’s, striemende akkoorden, snelle loopjes en ook melancholieke melodieën tussen de woonwagens. Vader, grootvaders, neven en broers; iedereen speelt op het kamp. De vele verjaardagen en feesten worden uitbundig gevierd met Gipsy Jazz, waarbij steeds nieuwe musici plaatsnemen en de sterren van de hemel spelen. Zo worden muzikanten geboren en getogen.

Niet alleen van zijn vaders kant zit de muziek in het bloed van Mozes, maar ook van moeders kant. Metz Grünholz is een zus van Waso Grünholz. Een virtuoze gitarist, die zo veel jong talent inspireert. Natuurlijk is ook de oudste broer van Mozes, Stochelo Rosenberg, een geweldige leermeester voor hem.

Mozes was 7 jaar toen hij met het Rosenberg Trio in het TV-programma “De vijfde uur” stond. Op zijn dertiende ontmoette hij in Den Haag Paco de Lucia. Tijdens het North Sea Jazz in Scheveningen in datzelfde jaar volgde Mozes een masterclass bij de in 2007 overleden toetsenist Joe Zawinul. Mozes beleefde zijn internationale doorbraak in 2005 met
het project en gelijknamige album ‘Ready’n able’ waarin hij het trio vormde samen met broer Stochelo Rosenberg en Sani van Mullem.

De eigenzinnige gitarist Mozes Rosenberg is inmiddels uitgegroeid tot een van de grote virtuozen in de Europese gypsy jazz traditie.