Moonstruck Jazz Nights: Argentijnse Jazz

June 26, 2022
info
Tobacco Theater
Music and food
16:45
tot
22:30

Moonstruck Jazz Night Argentinië editie-  Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal - zondag 26 juni

Op deze zomerse Argentijnse editie dagen trompettist Eric Vloeimans en pianist Juan Pablo Dobal elkaar uit op het podium van het Tobacco Theater. Wat er op deze editie van de Moonstruck Jazz Nights gaat gebeuren weten we niet precies en hangt af van het moment en van de onverwachte buigingen en wonderschone improvisaties van deze twee heren..

Eric Vloeimans is Nederlands grootste trompettist, die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Hij haalt uit zijn trompet unieke, fluwelen, melodieuze tonen, hij wordt soms de 'trompet fluisteraar' genoemd.  Toch kan hij alle registers open trekken.

De Argentijn Juan Pablo Dobal is op de piano een ideale duo partner voor Eric, die zich ook niet in een muzikale hoek laat drijven, ook al is hij bekend met het spelen van tango's.  Hij geeft een prachtige klankkleur aan het palet.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke avond. Dus ontspannen en genieten!

Om alvast helemaal in de sfeer te komen is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid om te genieten van een driegangendiner met Argentijns  thema, gepresenteerd door Michelinster topchef Dennis Huwaë.

Programma

16:45 - 17:30 inloop diner

17:30 - 19:30 driegangendiner van Chef Dennis Huwaë

19:30 - 20:00 inloop concert

20:00 - 20:45 1e set concert  

20:45 - 21:15 pauze

21:15 - 22::00 2e set concert

22:00- sluit Naborrel

We bieden twee soorten tickets aan:

Diner ticket inclusief concert: €67,50,- (Tijdslot 16:45 - sluit)

Concertticket los: €30,- (Tijdslot 19:30 - sluit)

Het concert vindt plaats in de prachtige theaterzaal van het TOBACCO Theater aan de Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam.

Ticket link:
Reserveer een kaartje via de volgende link: https://eventix.shop/ran4rxqd

Adres:

TOBACCO Theater
Nes 75-87
1012 KD
Amsterdam

Vervoer:

TOBACCO Theater is met het OV, de auto, fiets en te voet uitstekend bereikbaar. Metro- en tramstation en parkeergarage Rokin ligt zelfs op 1 minuut lopen afstand, het Centraal Station op slechts 15 minuten lopen en parkeergarages zijn in overvloed op zeer korte afstand.

Parkeerkaarten nodig? Reserveer dan nu voordelig je  parkeerplaats bij Q-park Waterlooplein. Dat is slechts 13 minuutjes romantisch flaneren naar de Nes.

TRAM
Met tram 4 en 14 vanaf Amsterdam Centraal station stapt u uit bij de halte “Rokin”

METRO
De Noord/Zuidlijn vertrekt vanaf station Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal station, hierbij pakt u de metro richting ‘Zuid’. Deze zelfde lijn vertrekt ook vanaf de RAI en Station Zuid, dan neemt u de metro richting ‘Noord’. U stapt wederom uit bij de halte “Rokin”.

AUTO
Parkeerkaarten zijn vooraf af te nemen via de TOBACCO website bij routebeschrijving https://tobaccotheater.nl/contact/routebeschrijving/). Dit gaat om de parkeergarage Q Park Waterlooplein. TOBACCO beschikt op locatie niet meer over parkeerkaarten!


Bio artiesten


Eric Vloeimans (1963) is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.

Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington


In de loop der jaren is Eric Vloeimans diverse eenmalige partnerschappen aangegaan met gelijkgestemde muzikanten in binnen- en buitenland. Het album Bitches and Fairy Tales met pianist John Taylor, bassist Marc Johnson en drummer Joey Baron bezorgde hem in 1998 zijn eerste Edison. Zijn uitgebreide muzikale cv lijkt wel een Who’s Who van de eigentijdse jazz, met grootheden als gitarist Nguyên Lê, basgitarist Jimmy Haslip, drummer Peter Erskine en pianist Jarmo Savolainen.

In 2001 wordt Vloeimans de Boy Edgar Prijs toegekend, in 2002 de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. Ook de cd’s VoizNoiz 3 (met Michel Banabila, 2003) Summersault (met Fugimundi, 2006) en Gatecrashin’ (met Gatecrash, 2007) winnen een Edison. In 2011 ontvangt Eric Vloeimans de Gouden Notenkraker, en in 2016 de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant Muziekprijs.
Juan Pablo Dobal, pianist, componist, is in 1964 geboren te Buenos Aires, Argentinië.

Vanaf zijn vijfde speelt hij piano op het gehoor, en op zijn negende begint hij aan zijn klassieke piano-opleiding. Op zijn zeventiende studeert hij af aan het “Conservatorio de Música de Buenos Aires Alberto Williams” en op 22-jarige leeftijd nogmaals aan het “Conservatorio Nacional de Música C. L. Buchardo” (Argentinië)

Alsof dat nog niet genoeg was voor hem was Juan Pablo naast zijn klassieke opleiding ook actief op het gebied van populaire en geïmproviseerde muziek, Folklore, Tango, Jazz en Latijns-Amerikaanse muziek.  Op 23 jarige leeftijd krijgt Dobal een beurs voor twee jazzcursussen (“Berklee College of Music” uit Boston en “Seminario del Valle de las Leñas” uit Mendoza). Verder volgt hij lessen bij diverse leermeesters, zoals Laura Baade, Rodolfo Daluisio, Pedro Aguilar en Manolo Juárez.

Op zijn 25e vestigt hij zich in Amsterdam. Sindsdien geeft hij regelmatig concerten binnen en buiten Nederland, als solist en samen met vele artiesten uit verschillende culturele werelden, waaronder:

Fernando Lameirinhas (sinds 1991), Lilian Vieira, Amelita Baltar en Julio Bocca/Eleonora Cassano, Gustavo Toker, het Aurelia Saxofoon Kwartet, Alfredo Marcucci, Carel Kraayenhof (sinds 2010), het Nationale Ballet, het Gelders Orkest, het Ragazze Quartet en Orkater/Via Berlin (2019) en Eric Vloeimans (sinds 2015).