Moonstruck Jazz Night: Caribbean Postcard

May 27, 2023
info
TOBACCO Theater Amsterdam
Music and food
17:15
tot
22:45

In deze eerste editie van 2023 van de Moonstruck Jazz Nights start de reis in het noorden van Latijns Amerika met  Lucas van Merwijk (drums) Ilja Reijngoud (trombone) Samuel Ruiz ( Bas) en Norman Peplow (piano). Vier muzikale toppers die al behoorlijk op elkaar zijn ingespeeld in het nieuwe project van Lucas van Merwijk Caribbean Postcard. Volgens Lucas Caribische jazz met een kronkel.  Een reis door  Venezuela, Jamaica, Nicaragua, Trinidad, de Nederlandse Antillen, Cuba, Colombia en Puerto Rico. 

De internationaal geprezen drummer Lucas van Merwijk, bekend van onder meer zijn grote latin bands als Drums United en de Cubop City Big Band, zocht voor de Caribbean Postcard juist een meer intieme setting. Samen met Thelonious Monk Award winnaar Ilja Reijngoud, de Venezolaanse top bassist Samuel Ruiz en pianotalent Norman Peplow geeft Lucas een eigenzinnige draai aan het rijke Caribische muziekrepertoire. Kortom, een hartelijk, persoonlijk en muzikaal bericht vanuit de Caribbean! 

Om alvast helemaal in de Caribische sferen te komen is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid om te genieten van een driegangendiner met Caribische touch, gepresenteerd door Michelinster chef Dennis Huwaë.

Programma
17:15   - 18:00   inloop diner (deur sluit om 18:00)
18:00  - 20:00  driegangendiner van Chef Dennis Huwaë
20:00  - 20:30  inloop concert (deur sluit om 20:30)
20:30  - 21:15   1e set concert 
21:15   - 21:45   pauze
21:45  - 22:30  2e set concert
22:30  - sluit     na borrel 

‍Ticketlink
Reserveer een kaartje via de volgende link: https://eventix.shop/ran4rxqd
Diner & Concert:           € 77,50   (Tijdslot 17:15 - sluit)
Concert:                        € 35        (Tijdslot 20:00 - sluit)

Het diner en het concert vinden plaats in de prachtige theaterzaal van het TOBACCO Theater

Adres
TOBACCO Theater
Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam

Bereikbaarheid
TOBACCO Theater is met het OV, de auto, fiets en te voet uitstekend bereikbaar. Metro- en tramstation en parkeergarage Rokin ligt zelfs op 1 minuut lopen afstand, het Centraal Station op slechts 15 minuten lopen en parkeergarages zijn in overvloed op zeer korte afstand.

Parkeerkaarten nodig? Reserveer dan nu voordelig je parkeerplaats bij Q-park Waterlooplein. Dat is slechts 13 minuutjes romantisch flaneren naar de Nes.

TRAM
Met tram 4 en 14 vanaf Amsterdam Centraal station stapt u uit bij de halte “Rokin”

METRO
De Noord/Zuidlijn vertrekt vanaf station Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal station, hierbij pakt u de metro richting ‘Zuid’. Deze zelfde lijn vertrekt ook vanaf de RAI en Station Zuid, dan neemt u de metro richting ‘Noord’. U stapt wederom uit bij de halte “Rokin”.

AUTO
Parkeerkaarten zijn vooraf af te nemen via de TOBACCO website bij routebeschrijving. Dit gaat om de parkeergarage Q Park Waterlooplein. TOBACCO beschikt op locatie niet meer over parkeerkaarten!

De muzikanten

Lucas van Merwijk

Drummer Lucas van Merwijk loopt al meer dan 35 jaar voorop in de Europese jazz-, latin- en percussie scene. Tussen 1993 en 2020 werd hij door de lezers van het Nederlandse drummagazine De Slagwerkkrant jarenlang verkozen tot 'Beste Jazzdrummer' en 'Beste Fusiondrummer' in de Benelux. Na een intensieve studie van Afro-Cubaanse drums bij drummer Oscarito Valdes (Irakere) in Cuba begin jaren tachtig, is Lucas van Merwijk actief geweest met uiteenlopende projecten.
Momenteel is Lucas initiatiefnemer en leider van verschillende ensembles: de wereldpercussiegroep Drums United, Van Merwijks Music Machine en het 20-koppige salsa- en latinjazzensemble The Cubop City Big Band. Daarnaast is Lucas een veelgevraagd drummer en docent over de hele wereld. Door al deze ervaringen heeft hij zijn eigen speciale stijl ontwikkeld, een mix van Cubaanse, Braziliaanse en Noord-Amerikaanse ritmes, gekenmerkt door krachtige percussie en uitstekende technische vaardigheden.
Van Merwijk is sinds 1986 stafdocent drums en percussie aan de afdeling Jazz van het Conservatorium van Amsterdam. In 2010 wint Lucas de Global Act Award 2010, omdat hij gedurende een lange periode onafgebroken succesvol is gebleven als een toonaangevende internationale artiest in de wereldmuziek. In 2013 publiceert hij zijn drumboek World Beat, World Rhythms for Drum Set, gevolgd door Advanced Coordination Studies (2017)

Jazzprofiles.com
‘Lucas van Merwijk is one of the great drummers of our time. He lays down so much good stuff that even the eyes of a trained drummer can't catch it all’

Samuel Ruiz 

Samuel Ruiz komt uit Caracas, Venezuela. Zijn muzikale studie volgde hij aan de Escuela Superior de Música José Angel Lamas in Caracas en aan het Instituto Superior de Arte de la Habana in Cuba. In 2005 verhuisde hij naar Madrid,Spanje waar hij in diverse jazz, latin-jazz- en latin-ensembles speelde. Hij speelde met grootheden als Tito Nieves, Jimmy Bosch, Cheo Feliciano, Maelo Ruiz, La India en Issac Delgado. In 2012 verhuisde Samuel naar Nederland waar hij betrokken is bij verschillende projecten en muziektheatervoorstellingen. Naast uitvoerend muzikant is hij docent Latin-bas aan de Codarts World Music Academy in Rotterdam.

Ilja Reijngoud

Na zijn cum laude afstuderen aan het Hilversums Conservatorium in 1996 gaf Ilja daar tromboneles. In 1997 behaalde hij als tweede Nederlandse student tot nu toe de Amerikaanse graad 'Master of Music'. Ilja is vast lid van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Cubop City Big Band, Michiel Braam XYZ Son band, The Jasper van 't Hof Quartet, The Houdini's, Lucas van Merwijk Music Machine en vele andere bekende Nederlandse groepen. Vier keer was hij solist bij het Metropole Orkest.
Ilja werkte en nam op met Tom Harrell, Ivan Lins, James Morrison, Jim Beard, John Scofield, Pat Metheny, Toots Thielemans, Herbie Hancock, Kenny Werner, Ed Neumeister, Jimmy Bosch, Jim McNeely, Joshua Redman, Georgie Fame, Lester Bowie, Bill Holman, Dori Caymmi en vele anderen.
In 1998 richtte Ilja samen met Bert Boeren en Andy Hunter een indrukwekkende tromboneafdeling op aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en is hij naast hoofdvakdocent trombone inmiddels 15 jaar leider van de conservatorium-bigband, ensemblecoach en docent arrangeren. 

Haagse Courant
'Ilja is a master in sounds, his fabulous technique always supports his search for beautiful melodies and improvisations'

Norman Peplow

Geboren in Werne ad Lippe (Duitsland) speelde al op jonge leeftijd piano. Na zijn studie Pedagogiek vertrok hij voor een jaar naar Nicaragua en werkte als cultuurpedagoog en muzikant in het cultureel centrum "Casa de los tres mundos" in Granada. Gedurende deze tijd nam Norman het besluit om muziek een grotere plek in zijn leven te geven en ging terug naar Europa om jazzpiano te studeren aan het conservatorium in Enschede (Nederland) bij Sebastian Altekamp en daarna aan het conservatorium in Keulen waar hij ook zijn masterdiploma in jazzcompositie behaalde. 
Tegenwoordig ligt de focus van zijn muziek op jazz en Latijns-Amerika, meestal een combinatie van beide. Al jaren speelt hij met de meest uiteenlopende projecten op internationale festivals en concerten in heel Europa, Maleisië en Latijns Amerika. 

Norman speelde onder meer met Klazz Brothers, INDIA, Miguel "Angá" Díaz, Orquesta Guayacán, Bursa Symphony Orchestra (Turkije), Joe Bataan, Charanga Habanera, Pedro "Nene" Lugo Martínez, Panagiotis Andreou, John Lozano, Los Papines, Nino Segarra, Matthias Schriefl, Telmary Díaz, Roland Peil, Phil Maturano, Melcochita, Bjarne Roupé, Thomas Franck, Yuliesky González, Kokolo Afrobeat, Yaqueline Castellanos en Nippy Noya.