Moonstruck Jazz Nights: Afrikaans

February 26, 2022
info
Tobacco Theater, Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam
Music and food
17:15
tot
22:30

Na het enorme succes van de eerste editie in september 2020, waarbij Ramon Valle en Eric Vloeimans de sterren van de hemel speelden, is het weer tijd voor het tweede concert van Moonstruck Jazz Nights.

Op deze Afrikaanse editie zullen Ramon Valle op piano,  Gerardo Rosales op percussie en de Senegalese Mola Sylla met zijn zang, ritmes en melodieën en met zijn traditionele Afrikaanse instrumenten het publiek veroveren en meenemen op een onvergetelijke muzikale reis door Afrika.

Om alvast helemaal in de sfeer te komen is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid om te genieten van een driegangendiner met Afrikaans thema, gepresenteerd door Michelinster chef Dennis Huwaë.


Programma (avond of middag)*:
*tijdstip kan nog veranderen, afhankelijk van de corona maatregelen.

17:15 - 18:00 inloop diner

18:00 - 20:00 driegangendiner van Chef Dennis Huwaë

20:00 - 20:30 inloop concert

20:30 - 21:15 1e set concert

21:15 - 21:45 pauze

21:45 - 22:30 2e set concert

22:30 - 23:30 einde concert en naborrel

We bieden twee soorten tickets aan:


Diner ticket inclusief concert: €62,50 (Tijdslot 18:00 - 22:30)

Concertticket los: €30,- (Tijdslot 20:00 - 22:30)

Het concert vindt plaats in de prachtige theaterzaal van het TOBACCO Theater aan de Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam. We houden zorgvuldig rekening met alle corona maatregelen. Aan de deur wordt de QR-code gescand. Vanwege de richtlijnen mogen wij maximaal 4 personen per tafel verwelkomen.

Ticket link: https://eventix.shop/ran4rxqd

Adres:

TOBACCO Theater
Nes 75-87
1012 KD
Amsterdam


Vervoer:

TOBACCO Theater is met het OV, de auto, fiets en te voet uitstekend bereikbaar. Metro- en tramstation en parkeergarage Rokin ligt zelfs op 1 minuut lopen afstand, het Centraal Station op slechts 15 minuten lopen en parkeergarages zijn in overvloed op zeer korte afstand.

Parkeerkaarten nodig? Reserveer dan nu voordelig je  parkeerplaats bij Q-park Waterlooplein. Dat is slechts 13 minuutjes romantisch flaneren naar de Nes.

TRAM
Met tram 4 en 14 vanaf Amsterdam Centraal station stapt u uit bij de halte “Rokin”

METRO
De Noord/Zuidlijn vertrekt vanaf station Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal station, hierbij pakt u de metro richting ‘Zuid’. Deze zelfde lijn vertrekt ook vanaf de RAI en Station Zuid, dan neemt u de metro richting ‘Noord’. U stapt wederom uit bij de halte “Rokin”.

AUTO
Parkeerkaarten zijn vooraf af te nemen via de TOBACCO website bij routebeschrijving https://tobaccotheater.nl/contact/routebeschrijving/). Dit gaat om de parkeergarage Q Park Waterlooplein. TOBACCO beschikt op locatie niet meer over parkeerkaarten!

Bio Artiesten

Ramon Valle is geboren in Holguin, Cuba. Als 8 jarige jongetje begint hij aan zijn klassieke pianostudie en op twintigjarige leeftijd studeert hij cum laude af aan het conservatorium van Havana. Op Cuba speelt Ramón met nationale helden als Silvio Rodriguez, Emiliano Salvador en Santiago Feliu.

Om zijn eigen sound verder te ontwikkelen vestigt Valle zich in 1997 in Nederland en is inmiddels niet meer weg te denken van de internationale podia. Hij ging onder meer samenwerkingen aan met Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes. Ook in Nederland speelt Valle met liefde met de Nederlandse top zoals Eric Vloeimans, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Benjamin Herman, Martin Fondse, Tania Cross en Ruth Jacott.

Ramon Valle componeert muziek voor diverse Symfonische orkesten en gaat met hen op tournee als gastsolist naar onder andere Israël, Duitsland, Nederland en Cuba.
Het meest recente meesterwerk van Ramon Valle, Boundless Forces moest helaas gecanceld worden vanwege de lockdown in december 2021 maar hebben we nog zeker van hem te goed!

Mola Sylla, geboren in Dakar, groeide op in de hoofdstad van Senegal in de traditie van de griots, die een belangrijke rol spelen in de cultuur van West-Afrika. Het is dit enorme en rijke erfgoed waaruit hij later zijn inspiratiebron als zanger en muzikant zal putten.
In de jaren 80 kwam Mola met zijn eerste band, Senemali, naar Europa en onder meer naar Amsterdam, waar hij nog steeds woont.

Mola Sylla zingt voornamelijk in het Wolof, de taal van Senegal die naast het Frans bewaard is gebleven en die door 90% van de Senegalese bevolking wordt gesproken. Mola Sylla zingt in zijn liedjes over de eenzaamheid van ballingschap, zekerheden en twijfels van het leven van een man, het verhaal van de kleinzoon van de profeet Mohammed en de verwachting van het Senegalese volk dat buitenlanders hun woord houden.

Mola Sylla bespeelt traditionele Afrikaanse instrumenten, zoals de m’bira, de kongoma en de xalam, waarmee hij een unieke klankwereld creëert.

In de afgelopen jaren werkte hij aan zijn eigen solo album ‘Djigeen’. Mola Sylla speelde de afgelopen jaren met onder meer Reijseger, Fraanje, Sylla, met Tamala (met Bao Sissoko en Wouter van den Abeele) en de Mola Sylla Band.


Gerardo Rosales is geboren in Caracas Venezuela. Al op jonge leeftijd ontwikkelde hij een voorliefde voor Afro-Venezolaanse en Afro-Cubaanse ritmes en muziek en ontwikkelde zich als gepassioneerde percussionist. Naast zijn talent op zijn geliefde conga’s speelt hij bongo, timbales, drums en diverse kleine percussie.


Aan het begin van zijn muzikale carrière was hij percussionist bij internationaal bekende bands uit zijn land, zoals Orquesta Cafe, Orlando Poleo, Canelita en  Soledad Bravo.

Zijn Europese avontuur startte In 1992 toen hij naar Spanje reisde om op de Expo Sevilla ‘92 te spelen.  In 1993 vestigde hij zich in Nederland en speelde hij zowel met eigen bands als met bekende (inter)nationale bands waaronder Benjamin Herman, Tango Extremo, Drums United, Nueva Manteca, New Cool Collective, Denise Jannah, Laura Fygi, Izaline Calister, Metropole Orkest, Dee Dee Bridgewater, Paquito D Rivera, Bebo Valdés, Toots Thielemans, Jimmy Bosch en vele anderen.